Coachingsopleiding Co-Creatie

Breng beweging in situaties die vastzitten. Stimuleer potentieel om te groeien. Creëer mogelijkheden en connectie.

Ontwikkel jezelf als (aankomend) coach, leidinggevende of projectleider

“Waarom moeilijk doen als het samen kan”

– LOESJE – 

De coachingsopleiding co-creatie in het kort

Co-Creatie (CC) is een éénjarige, uitdagende en door het ICF geaccrediteerde coach opleiding speciaal ontwikkeld voor (aankomend) coaches, leidinggevenden en iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van persoonlijke leiderschap en coaching.

Tijdens de opleiding werk je aan alle kwaliteiten, principes, vaardigheden en ervaringen die conform de coachingscompetenties en – ethiek van de International Coaching Federation (ICF) nodig zijn om als coach internationaal te certificeren.

In de opleiding maken we gebruik van het Intention Coachingsmodel. Verwacht geen dikke pillen aan theorie. Ervaringsgericht leren staat centraal.

Na uitleg verken je het model en je gaat er direct mee aan de slag! Gedurende de opleiding leer je o.a. vanuit dit model verschillende methodieken en benaderingswijzen van coaching in te zetten. Het coachingsmodel is gebaseerd op de filosofie dat elk mens van nature heel, compleet en creatief is en alles in huis heeft om het leven te leiden dat men vanuit het diepste verlangen wil. Een mens is dus in staat om keuzes te maken en bewust in het leven te staan zodat er leiderschap over het leven ontstaat.

De Co-Creatie coachingsopleiding is een van de 5 door International Coaching Federation (ICF) ACTP geaccrediteerde opleidingen in Nederland.

Meer weten over Co-Creatie?

Stuur ons een berichtje voor een vrijblijvende afspraak!

Ontwikkel jezelf als coach én mens

Wij geloven dat een coachingsopleiding begint met het begrijpen en het bewust zijn van jezelf. Coaching vraagt moed en kwetsbaarheid, zowel van jou als van een coachee. Tijdens de opleiding ga je daarom zowel coachen als dat je gecoacht wordt. Je leert meer over een coachingsmindset en ontwikkelt daarin jouw eigen manier van ‘zijn’ en ‘doen’. Dit helpt je om straks anderen op een effectievere en oprechte manier te coachen.

De meeste van onze studenten ervaren intense persoonlijke groei tijdens de opleiding en leren vervolgens hoe ze die persoonlijke verandering ook kunnen gebruiken om anderen te helpen. Deze beproefde methode ondersteunt je bij de ontwikkeling en het bereiken van een hoog niveau aan competenties die bijdragen om een succesvolle coach of leidinggevende te zijn.

By looking through the eyes of co-creation – seeing that we are co-creating this universe, co-creating our relationships, and co-creating our experiences – we can find the unseen patterns that exist inside of us. And with this clear-eyed wisdom, we are able to cut the line, drop the anchor, and set ourselves free.

– Debby Ford – 

Wat kun je na de Co-Creatie opleiding? 

 • Je weet hoe je een veilige, professionele coachingsrelatie creëert

 • Je kan anderen ondersteunen in het bouwen aan, onderhouden van en vertrouwen in relaties met zichzelf en met anderen

 • Je beschikt over vaardigheden om te komen tot andere perspectieven en het inspireren van commitment.

 • Je weet hoe je coachees kan ondersteunen om zich bewust te zijn van wat deze werkelijk wil, de intenties en te maken keuzes.

 • Tijdens de opleiding ontwikkel je je (universele) luistervaardigheden

 • Je leert krachtige vragen te stellen die ondersteunen bij het gericht bepalen van acties die de beoogde resultaten opleveren.

Co-Creatie is een Accredited Coach Training Program (ACTP). Na de opleiding voldoe je aan de Approved Coach Specific Training Hours (ACSTH).

Tijdsbesteding Co-Creatie

De totale opleiding duurt 12 maanden. De bijeenkomsten van Co-Creatie bestaan uit 6 momenten van elk 5-7 aaneengesloten dagdelen, 2 dagdelen voor de stage- teamopdracht (ex. voorbereiding),  30 uur aan supervisie coaching en deelname aan de training ‘Leiderschap vanuit het Hart’.

De eerste 3 bijeenkomsten staan in het teken van de vorming tot professional coach (ACC/ICF certified) in een zakelijke als wel een persoonlijke context.

Daarnaast zijn er 3 thematische bijeenkomsten:

 1. Het Enneagram. Een psychologisch gedragsmodel met een hoge praktische toepasbaarheid. De deelnemer krijgt inzicht in het model en weet hoe dit toe te passen tijdens de coaching.
 2. Cognitief Coachen. Een mens bestaat niet alleen uit een lichaam en emoties; we mogen uiteraard ons brein niet vergeten. Je maakt kennis met een eerste toepassing van cognitieve coaching.
 3. Teamcoaching vereist andere inzichten en tools dan individuele coaching. Van leidinggevenden en coaches wordt vandaag de dag door het bedrijfsleven steeds meer verwacht om teams te coachen. Dat teamcoaching meer is dan een groep mensen laten samenwerking komt aan de orde in deze bijeenkomst.

Tijdens de opleiding moedigen we je sterk aan tenminste 2 betalende coachees te hebben.

Meer weten?

Plan een afspraak

ERVARINGEN

“Co-Creatie heeft mijn communicatiestijl en luisteren enorm verrijkt, zowel in mijn werk als privé. De focus van de opleiding is niet alleen op coachingsvaardigheden, zeker ook op de persoonlijke leiderschapsontwikkeling van de deelnemer zelf. Dat maakt de opleiding in mijn beleving bijzonder. Door deel te nemen aan de opleiding is mijn zelfvertrouwen gegroeid en daarnaast heb ik bij mijn werkgever een mooie bijdrage geleverd in het creëren van een coachingscultuur.”

– Bert Hendriks –

Consumer Care Specialist, Coloplast.

ERVARINGEN

“Coachen is net zoiets als gitaar spelen. Om mooie muziek te maken moet de gitaar goed gestemd zijn en de speler moet de juiste techniek bezitten. Zo is het ook met coachen. Een effectieve coach is goed “gestemd” en is technisch goed onderlegd. Dit is precies het effect wat de coachingsopleiding Co-Creatie op mij had. Het blijft dus niet bij het voeren van een goed coachingsgesprek, de deelnemer ontwikkelt zich daarnaast vooral ook op het gebied van persoonlijk leiderschap. Co-Creatie, een opleiding die ik iedereen van harte aanbeveel!”

– Mark de Vries –

Trainer/coach Leadership Development, Lidl Nederland

Kosten en extra info

Jouw trainers tijdens de opleiding zijn Johan van Bavel, tevens de eigenaar van Intention, en Marc Vos. Daarnaast word je gedurende de opleiding ondersteund door verschillende supervisiecoaches en (waar van toepassing) workshop leiders.

De thuisbasis van Co-Creatie is Landgoed De Hoevens in Alphen (Noord-Brabant). We verblijven in een Vlaamse Schuur die zijn charme behouden heeft en tegelijkertijd voldoet aan het comfort van vandaag de dag. Tijdens ons verblijf wordt alleen de opleiding Co-Creatie gegeven. Samen met de landelijke natuur is hierdoor een rustige en intieme sfeer gegarandeerd.

De accommodatie beschikt over een volledig ingerichte, moderne keuken waar jullie gezamenlijk ontbijt, lunch en diner kunnen bereiden. Slapen doe je ook op deze locatie, je krijgt een kamer met eigen badkamer (of gedeeld met maximaal 1 andere deelnemer).

Investering: €6.950,- 

De prijs is exclusief BTW als de factuur op bedrijfsnaam komt te staan; inclusief BTW als de factuur particulier voldaan wordt.

De prijs is inclusief overnachtingen, 30 uur supervisie coaching en opleidingsmaterialen.

Aan het eind van de opleiding en wanneer je aan alle coaching en supervisie uren hebt voldaan, ontvang je een certificaat. Dit certificaat heb je o.a. nodig voor je ICF-certificering.

Aftrek studiekosten alleen nog in 2021!

Overweeg je om de opleiding Co-Creatie te gaan volgen? Alleen dit jaar kun je de studiekosten hiervoor nog aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Volg je de opleiding als particulier of ZZP’er, dan kan je tot maximaal €15.000 aftrekken.

Voor de aftrek moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden:

 • Je hebt geen recht op studiefinanciering
 • De opleiding is voor je (toekomstige) beroep
 • Alleen de noodzakelijke kosten zoals les-, examengeld en leermiddelen zijn aftrekbaar in het jaar van betalen

Meer informatie over het aftrekken van studiekosten, vind je op de website van de Belastingdienst.

Cursusdata en inschrijven

START: 11/12 november 2021

OVERIGE LESDAGEN: 13/14 jan 2022 | 24/25 feb 2022 | 20/21/22 april 2022 | 2/3/4 juni 2022 | 7/8 juli 2022 | 8/9 sept 2022.

Direct inschrijven