Coachingsopleiding Co-Creatie

Dé coachingopleiding voor (aankomend) professioneel coaches en leidinggevenden die hun coachend leiderschap verder willen ontwikkelen.

***** TOP 5 ICF ACTP GEACREDITEERDE COACH OPLEIDING IN NEDERLAND *****

“Veel persoonlijke aandacht, inspirerend en professionele begeleiding”
“Een eye-opener voor iedereen die op een gedegen en onderbouwde manier wil coachen”

Coachingsopleiding Co-Creatie in het kort

Co-Creatie (CC) is een éénjarige, uitdagende en door de ICF geaccrediteerde coach opleiding en ontworpen rondom het model van de ICF Core Competencies. 

Deze coachingsopleiding is onder andere bedoeld voor (aankomend) coaches, leidinggevenden en projectmanagers die zich willen ontwikkelen op het gebied van professioneel transformationeel coachen en teamcoaching. 

Tijdens de opleiding werk je aan alle kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen conform de coachingcompetenties en – ethiek van de International Coaching Federation (ICF). Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het mentor coaching programma om als coach internationaal te certificeren.

Verschillende methodieken en benaderingswijzen
Na uitleg verken je het model en je gaat er direct mee aan de slag! Gedurende de coach opleiding leer je o.a. vanuit dit model verschillende methodieken en benaderingswijzen van coaching in te zetten. Het coachingsmodel is gebaseerd op de filosofie dat elk mens van nature heel, compleet en creatief is en alles in huis heeft om het leven te leiden dat men vanuit het diepste verlangen wil. Een mens is dus in staat om keuzes te maken en bewust in het leven te staan, zodat er leiderschap over het leven ontstaat. Deze filosofie hanteren we voor zowel individuele coaching als voor teamcoaching.

Internationaal erkend
Co-Creatie is als één van de weinige opleiders in Nederland door ’s werelds grootste coachingsorganisatie, de International Coaching Federation (ICF),  geaccrediteerd als een ACTP-opleiding.

Meer weten over Co-Creatie?

Maak een vrijblijvende afspraak!

Ontwikkel jezelf als coach én mens

Wij geloven dat een coachingsopleiding begint met het begrijpen en het bewust zijn van jezelf. Coaching vraagt moed en kwetsbaarheid, zowel van jou als van een coachee of team. Tijdens deze coachingsopleiding ga je daarom zowel coachen als dat je gecoacht wordt. Je leert meer over een coachingsmindset en ontwikkelt daarin jouw eigen manier van ‘zijn’ en ‘doen’. Dit helpt je om straks anderen op een effectievere en oprechte manier te coachen.

Leiderschap- en communicatiestijl
Het vak van coaching gaat verder dan 1-op-1 coaching. Coaching zoals je dat leert in deze coachingsopleiding is tegelijkertijd een leiderschap- en communicatiestijl.  Na de opleiding heb je ook als leidinggevende, manager of projectleider jezelf deze stijl eigen gemaakt en ben je effectiever geworden in het begeleiden van individuen, teams en projecten.

De meeste van onze studenten ervaren een sterke persoonlijke groei tijdens de opleiding. Vervolgens leren ze hoe die persoonlijke verandering (transformatie) te gebruiken om anderen te ondersteunen. Deze beproefde methode helpt je bij de ontwikkeling en het bereiken van een hoog niveau aan competenties die bijdragen om een succesvolle coach, leidinggevende, manager of projectleider te zijn.

Highlights coach opleiding Co-Creatie

 • Kleine groepen (max. 12 personen) & persoonlijke aandacht

 • Vanaf dag 1 met coachees aan de slag

 • Internationaal geaccrediteerde opleiding & opleiders

 • Ruim 15 jaar ervaring in coachen en trainen

 • Doorstroom mogelijkheid tot Internationaal certificeren

By looking through the eyes of co-creation – seeing that we are co-creating this universe, co-creating our relationships, and co-creating our experiences – we can find the unseen patterns that exist inside of us. And with this clear-eyed wisdom, we are able to cut the line, drop the anchor, and set ourselves free.

– Debby Ford – 

Opbouw van de coaching opleiding

De coaching opleiding Co-Creatie is opgebouwd rondom 3 pijlers en vanuit de filosofie van Transformationeel coachen.

Wat kun je na de Co-Creatie opleiding? 

 • Je weet hoe je een veilige, professionele coachingsrelatie creëert

 • Je kan anderen ondersteunen in het bouwen aan, onderhouden van en vertrouwen in relaties met zichzelf en met anderen

 • Je beschikt over vaardigheden om te komen tot andere perspectieven en het inspireren van commitment.

 • Jouw leiderschap – en communciatiestijl is vele malen effectiever geworden.

 • Je weet hoe je coachees kan ondersteunen om zich bewust te zijn van wat deze werkelijk wil, de intenties en te maken keuzes.

 • Tijdens de opleiding ontwikkel je je (universele) luistervaardigheden

 • Je leert krachtige vragen te stellen die ondersteunen bij het gericht bepalen van acties die de beoogde resultaten opleveren.

 • Je weet teams in beweging te brengen.

 • En last but certainly not least, als leidinggevende weet je als geen ander individuele medewerkers, jouw team en projecten succesvol te begeleiden.

Co-Creatie is een Accredited Coach Training Program (ACTP).

Tijdsbesteding Co-Creatie

De totale opleiding is ongeveer 12 maanden. 

De bijeenkomsten van Co-Creatie bestaan uit 7 modules. 5 van deze modules omvatten 2 dagen en 2 modules omvatten 3 dagen. De trainingsdagen zijn meestal op donderdag en vrijdag. 

Alle dagen van de modules zijn aaneengesloten en omvatten een avondprogramma (overnachten is mogelijk. Niet verplicht, wel geadviseerd). De eerste 3 bijeenkomsten staan in het teken van de vorming tot professional coach (ACC/ICF certified) in een zakelijke als wel een persoonlijke context. Tussen de modules door ontvang je telkens 2 x 2 uur supervisie op je coaching. De totale tijdsbesteding van de supervisie coaching is 30 uur. Met je groep ga buiten de trainingsdagen om aan de slag met een coaching gerelateerd project van 1 dag voor een non-profit organisatie. Reken tot slot op 1 á 2 uur leestijd van de behandelde lesstof na iedere bijeenkomst.

Ervaringsgericht leren staat centraal in Co-Creatie. Mede daarom moedigen we je aan gedurende de opleiding tenminste 2 betalende coachees te hebben.

Meer weten?

Plan een afspraak

ERVARINGEN

“Co-Creatie heeft mijn communicatiestijl en luisteren enorm verrijkt, zowel in mijn werk als privé. De focus van de opleiding is niet alleen op coachingsvaardigheden, zeker ook op de persoonlijke leiderschapsontwikkeling van de deelnemer zelf. Dat maakt de opleiding in mijn beleving bijzonder. Door deel te nemen aan de opleiding is mijn zelfvertrouwen gegroeid en daarnaast heb ik bij mijn werkgever een mooie bijdrage geleverd in het creëren van een coachingscultuur.”

– Bert Hendriks –

Consumer Care Specialist, Coloplast.

ERVARINGEN

“Coachen is net zoiets als gitaar spelen. Om mooie muziek te maken moet de gitaar goed gestemd zijn en de speler moet de juiste techniek bezitten. Zo is het ook met coachen. Een effectieve coach is goed “gestemd” en is technisch goed onderlegd. Dit is precies het effect wat de coachingsopleiding Co-Creatie op mij had. Het blijft dus niet bij het voeren van een goed coachingsgesprek, de deelnemer ontwikkelt zich daarnaast vooral ook op het gebied van persoonlijk leiderschap. Co-Creatie, een opleiding die ik iedereen van harte aanbeveel!”

– Mark de Vries –

Trainer/coach Leadership Development, Lidl Nederland

Cursusdata en inschrijven

Kosten en extra info

Jouw trainers tijdens de opleiding zijn Johan van Bavel (MCC), tevens de eigenaar van Intention, Marc Vos (PCC) en Maaike Rijk (PCC).  Daarnaast word je gedurende de opleiding ondersteund door verschillende supervisiecoaches en (waar van toepassing) workshop leiders.

De thuisbasis van Co-Creatie is Landgoed De Hoevens in Alphen (Noord-Brabant). We verblijven in een Vlaamse Schuur die zijn charme behouden heeft en tegelijkertijd voldoet aan het comfort van vandaag de dag. Tijdens ons verblijf wordt alleen de opleiding Co-Creatie gegeven. Samen met de landelijke natuur is hierdoor een rustige en intieme sfeer gegarandeerd.

De accommodatie beschikt over een volledig ingerichte, moderne keuken waar de deelnemers gezamenlijk ontbijt, lunch en diner kunnen bereiden. Overnachten vindt ook op deze locatie plaats. (een eigen kamer met badkamer of gedeeld met maximaal 1 andere deelnemer).

Investering: €6.950,- 

De prijs is inclusief overnachtingen, 30 uur supervisie coaching en opleidingsmaterialen.

Aan het eind van de opleiding en wanneer je aan alle coaching en supervisie uren hebt voldaan, ontvang je een ‘diploma of completion’ Met dit ‘diploma’ mag je een mentor coaching traject starten tot gecertificeerd coach door de International Coach Federation. Kosten van deze mentor coaching zijn € 2.000,- 

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW als de factuur op bedrijfsnaam komt te staan; inclusief BTW als de factuur particulier voldaan wordt.

Aftrek studiekosten alleen nog in 2021!

Overweeg je om de opleiding Co-Creatie te gaan volgen? Alleen dit jaar kun je de studiekosten hiervoor nog aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Volg je de opleiding als particulier of ZZP’er, dan kan je tot maximaal €15.000 aftrekken.

Voor de aftrek moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden:

 • Je hebt geen recht op studiefinanciering
 • De opleiding is voor je (toekomstige) beroep
 • Alleen de noodzakelijke kosten zoals les-, examengeld en leermiddelen zijn aftrekbaar in het jaar van betalen

Meer informatie over het aftrekken van studiekosten, vind je op de website van de Belastingdienst.

START: 11/12 november 2021

OVERIGE LESDAGEN: 13/14 jan 2022 | 24/25 feb 2022 | 20/21/22 april 2022 | 2/3/4 juni 2022 | 7/8 juli 2022 | 8/9 sept 2022.

Direct inschrijven