Advies welke opleiding of training het beste bij jouw behoefte past?

Voor €1.000,- subsidie op je opleiding of training? Vraag het STAP-budget aan.

Intention is een gespecialiseerde opleider in coaching, coachend- en persoonlijk leiderschap en (Internationale) ICF-certificering. Vanaf nu kun je voor onze opleidingen en trainingen een aanvraag indienen voor een STAP-budget: een nieuwe subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- om een opleiding, training of cursus te volgen. Een extra ondersteuning om een volgende stap te maken in jouw ontwikkeling.

Zo vraag je het STAP-BUDGET aan

1.

Kies jouw opleiding of training en startdatum. Let op. Deze moet starten binnen drie maanden vanaf het moment dat je het STAP-budget aanvraagt.

2.

Meld je voor de opleiding aan via het inschrijfformulier met de optie ‘STAP-budget’. Bewaar je bevestiging goed. Deze heb je nodig voor je aanvraag bij UWV.

3.

Vraag je STAP-budget aan bij UWV in het betreffende tijdvak en met je van ons ontvangen bevestiging. Binnen vier weken krijg je bericht van UWV.

4.

Is je aanvraag goedgekeurd? Doe een vreugde dansje. Jouw vooraanmelding is definitief en je kunt deelnemen. Veel plezier met je opleiding!

Welke opleiding of training kies jij?

Een korte basistraining coachende vaardigheden? Wil je jezelf onderscheiden als professioneel en in de toekomst gecertificeerd coach? Of wil je beter naar je hart, lijf en intuïtie leren luisteren en leiderschap nemen over jouw leven? Je bent er slechts 1 stap van verwijderd!

Coaching Essentials

 • Verbeter communicatieve en coachingsvaardigheden.
 • Leidinggevenden/ zelfsturende teams / beginnend coach

Coachingsopleiding Co-Creatie

 • ICF ACTP geaccrediteerde jaaropleiding.
 • Transformationeel coachen.
 • Leidinggevenden / (aankomend) coaches.
 • Voorbereiding ACC en PCC-certificering.

Leiderschap vanuit het Hart

 • Effectiever, betekenisvoller en vanuit verbinding leiden van jouw leven. 
 • Mensen die meer in verbinding willen komen met zichzelf en hun omgeving.

Vraag je STAP-budget op tijd aan

Om te voorkomen dat het volledige subsidiebedrag in één keer op gaat, heeft de overheid een jaar ingedeeld in tijdvakken. Dit jaar zijn er 5 tijdvakken. In zo’n tijdvak kun je één keer per jaar STAP-budget aanvragen. De opleiding of training waarvoor je je aanmeldt, moet binnen 3 maanden starten ná afloop van het tijdvak waarin je een aanvraag doet. In het schema zie je wat die tijdvakken zijn én wanneer je dus kunt starten met je opleiding!

 • 28 februari – 30 april
 • 1 mei – 2 juli
 • 3 juli – 3 september
 • 4 september – 31 oktober
 • 1 november – 31 december

Bijvoorbeeld: doe je een aanvraag in het 3de tijdvak? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan 31 Juli 2023 en moet je vóór 21 maart 2024 starten met je opleiding of training.

Je kunt nu al inschrijven voor het 3de tijdvak

Het STAP-budget is populair. Het was vorig jaar en ook afgelopen tijdvak vaak al binnen 2 uur al op. Schrijf je daarom nu al in voor een opleiding of training in het volgende tijdvak. Je krijgt dan alvast je bevestiging en daarmee je STAP-aanmeldingsbewijs. Met deze voorinschrijving kun je op 3 juli sneller je aanvraag indienen bij UWV. Wacht niet te lang, want er is ook voor het 3de tijdvak een beperkt STAP-budget beschikbaar.

Zet alvast je eerste STAP

Coaching Essentials

Coachingsopleiding Co-Creatie

Leiderschap vanuit het Hart

Veel gestelde vragen

Heb je nog vragen over het STAP-budget? Goede kans dat je vraag hier tussen staat en beantwoord wordt. Antwoord er niet bij? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Het kabinet heeft per 1 januari 2022 de fiscale scholingsaftrek door de subsidieregeling STAP-budget vervangen. Doel van het STAP-budget is dat mensen meer de eigen regie nemen in hun ontwikkeling en loopbaan, zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

Het STAP-budget is voor iedereen die aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

 • Je bent ten minste 18 jaar oud en je hebt de AOW leeftijd nog niet bereikt
 • Je bent EU-burger of partner van een EU-burger
 • Je bent volksverzekerd. Heb je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad? Dan ben je verzekerd voor de volksverzekeringen.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget gekregen
 • Je mag geen andere onderwijs gerelateerde financiering of tegemoetkoming, zoals studiefinanciering ontvangen.

Dit doe je met je STAP-aanmeldbewijs dat je van ons ontvangt zodra je je hebt aangemeld voor een opleiding of training. Met dit aanmeldbewijs en je DigiD kun je op het STAP-portaal van UWV je aanvraag indienen.

In dat geval mag je altijd kosteloos annuleren of neem contact met ons op om een nieuwe datum te plannen in een ander tijdvak. Je ontvangt van ons een nieuw vooraanmeldbewijs waarmee je je opnieuw kunt aanmelden bij UWV. Neem contact met ons op via mail.

Jazeker. Dat kan als je opleiding duurder is dan € 1000,- Bijvoorbeeld: de opleiding die je wilt doen kost € 1295,-. Dan kan je voor € 1000,- STAP-budget aanvragen en voor het resterende bedrag kan je bijvoorbeeld opleidingsbudget vanuit je werkgever gebruiken.

UWV controleert of je definitief recht hebt op STAP-budget en aan alle verplichtingen daarvoor hebt voldaan. Intention stuurt binnen 3 maanden na afloop van je opleiding een bewijs van deelname naar UWV. Het UWV beoordeeld of het STAP-budget definitief wordt toegekend. Je ontvangt hierover een beschikking van UWV.