FAQ items aan het laden...

Coaching Essentials voor leidinggevenden

Dè basis voor coachend leiderschap

Als hedendaagse leidinggevende heb je te maken met een andere blik op werk, een andere behoefte van medewerkers en daarmee een andere skillset die nodig is om een team effectief te leiden ten opzichte van 5 tot 10 jaar geleden.

In deze 3-daagse training, Coaching Essentials voor leidinggevenden, zet je een belangrijke stap in jouw verdere ontwikkeling als leider. Een inspirerende en praktijkgerichte ontdekkingstocht waar je de basis leert van coachend transformationeel leidinggeven! De training ontwikkelden we speciaal voor de hedendaagse manager en leidinggevende die anderen wil ondersteunen in het behalen van resultaat en hun eigen persoonlijke en professionele effectiviteit wil vergroten.

Deze Coaching Essentials training is door ICF, de International Coaching Federation, erkend als een Approved Coach Specific Training Hours (ACSTH) programma.

Intention centrum voor leiderschap en coaching

Buitengewone resultaten in jouw team

Hoe creëer je meer effectiviteit en resultaten in jouw team en organisatie? In Coaching Essentials voor leidinggevenden leer je o.a. coaching tools, -technieken, -modellen, -theorieën en praktische vaardigheden. Hier kun je als leidinggevende en als mens direct mee aan de slag in de praktijk.

De context waarin de training plaatsvindt is transformationele coaching. Dit betekent dat de coaching gericht is op duurzame verandering van het gedrag in plaats van het ‘enkel’ aanleren van skills of geven van advies of oplossingen.

Coaching Essentials voor leidinggevenden in het kort

Coaching Essentials voor leidinggevenden is de startersmodule van de Co-Creatie Coachingsopleiding. In deze module leg je de basis van jouw persoonlijke ontwikkeling als coachend leidinggevende. Je gaat ontdekken waar jouw talenten liggen om een coachende stijl van leidinggeven te hanteren. Het accent ligt onder andere op ‘actief luisteren’ een ogenschijnlijk eenvoudig begrip, en toch zo complex.

Tijdens deze module leer je krachtige coaching methoden toe te passen. Door praktische oefeningen en bewustwording rondom o.a. actief luisteren, vragen stellen en feedforward geven, vergroot je jouw vaardigheden om jouw team optimaal te ondersteunen. Dit vertaalt zich vaak naar in o.a. medewerkers die meer initiatief nemen, zelfvertrouwen ontwikkelen en beter samenwerken.

Plan een vrijblijvende kennismaking
coaching essentials voor leidinggevenden
Intention centrum voor leiderschap en coaching

Breng jouw team (weer) in beweging

In Coaching Essentials leer je vanuit verschillende perspectieven te kijken naar de gesprekken die je voert en de impact die jouw ‘manier van zijn’ (gedrag) heeft op de ander. Je leert om te gaan met het spanningsveld tussen coachend- en directief leiderschap.

Coachende vaardigheden worden steeds belangrijker, zowel als leidinggevende als in ons dagelijks leven. Zelfsturende teams, plattere organisaties en het tempo waarin de omgeving om ons heen zich ontwikkelt, spelen hier allemaal een rol. De hedendaagse leidinggevende kan het leer- en prestatievermogen van medewerkers verbeteren door niet vanuit opdrachten en instructies leiding te geven, maar door in tweegesprekken de talenten en wensen van de ander om te zetten in ambities én resultaten!

Het resultaat: een prettigere werksfeer, betere prestaties en minder werkdruk bij zowel de leidinggevende als de medewerker.

En dat is de essentie van Coaching Essentials: dynamische interactie op basis van gelijkwaardigheid waardoor er voor iedereen een win-win wordt gecreëerd.

Verder na deze training? 

Wil je je na deze training nog verder ontwikkelen in je coachend leiderschap? Als je Coaching Essentials met succes hebt afgerond mag je doorstromen naar de jaaropleiding Co-Creatie en kun je eventueel aansluitend een mentor coaching traject volgen voor certificering bij de International Coaching Federation (ICF). De context van dit programma is zowel gericht op werk (coachend leiderschap) als op persoonlijke levensvraagstukken (life coaching).

Resultaat van jouw deelname aan deze training

  • Je weet hoe een professioneel coaching gesprek te voeren.

  • Je leert wanneer als leidinggevenden wel en wanneer niet een coaching gesprek te voeren met een van je medewerkers.

  • Je ontwikkelt jouw actief luisteren en alles over krachtige vragen.

  • Effectiever en gemakkelijker samenwerken.

  • Vergroten van empatisch vermogen.

  • Open, integere en resultaatgerichte feedforward geven.

  • Het geleerde is direct toepasbaar in de praktijk.

  • Mogelijkheid doorstromen coachingsopleiding Co-Creatie en certificering.

Tijdsbesteding

Coaching Essentials is een driedaags trainingsprogramma van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens deze dagen ga je veel coachen, waarbij je supervisie ontvangt van onze trainers en coaches. 

Criteria voor deelname: HBO of MBO+ werk/denkniveau.

Voor wie is deze training?

Leidinggevenden, managers en projectleiders.

ERVARINGEN

“In een jaar waarin ik als young professional een aantal trainingen gevolgd heb is dit de training met de meeste impact geweest. De theorie in de training over vaardigheden en technieken, worden meteen in de praktijk toegepast. De eerste dag voerden we al een coachingsgesprek in een oefensessie. Wat de training mij het meest heeft gebracht is de reflectie op mijn vaardigheden en het effect daarvan op anderen, zowel in mijn werk als privéleven. Naast al het leren was humor ook duidelijk aanwezig en dat maakte het extra leuk. Ik beveel deze training iedereen aan!”

– Wouter van Dijk-

BI Software developer, Rabobank

ERVARINGEN

“Coaching Essentials was voor mij een waardevolle training zowel vanuit een coachingsperspectief als vanuit een persoonlijk ontwikkelingsperspectief. Er werd veel tijd besteed aan het daadwerkelijk coachen, gecoacht worden, observeren en feedback geven op coachingssessies. De geleerde tools en technieken kunnen niet alleen worden toegepast in formele coaching, maar ook in dagelijkse interacties binnen en buiten het werk. Het is ook een geweldige kans voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Ik raad deze training ten zeerste aan.”

– Jackie van der Meer –

Cairncross, Senior Business Analyst, Rabobank

Kosten en extra info

Jouw trainer tijdens Coaching Essentials is Johan van Bavel. Daarnaast word je gedurende de drie dagen ondersteund door supervisie coach en trainer in opleiding Maaike Rijk.

De training vindt plaats in De Beukenhof te Biezenmortel.

Kosten: €1295,- .
Op 19-21 mei vindt Coaching Essentials speciaal gericht op leidinggevenden plaats. Voor deze eerste versie hanteren we een introductieprijs van €195,-. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. 

Deze training is inclusief lunch, koffie/thee en lesmateriaal in de vorm van een boek en een werkboek. Prijs is exclusief BTW.

Aan het eind van de training ontvang je een door de International Coaching Federation erkend certificaat.

Cursusdata en inschrijven

Woensdag 19 t/m 21 mei 2021 (VOL)

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum gepland. Blijf op de hoogte van nieuwe data! Of neem eens een kijkje bij de reguliere training Coaching Essentials.

Direct inschrijven