Coaching Essentials

Dè basis voor coaching en coachend leiderschap

In deze 3-daagse Coaching Essentials training start jij jouw ontwikkeling als coach of coachend leidinggevende. Een leerzame en inspirerende ontdekkingstocht! De training ontwikkelden we voor de hedendaagse manager, de (startende) coach en voor leidinggevenden en projectmanagers die met minder energie, meer impact willen hebben op de werkvloer.

Coaching Essentials is door ICF, de International Coaching Federation, erkend als een Approved Coach Specific Training Hours (ACSTH) programma.

Samenwerken aan duurzame verandering

Hoe creëer je meer effectiviteit, betrokkenheid en resultaten in jouw leven en werk én in dat van anderen? Veelgemaakte valkuilen in samenwerken, coachen of leidinggeven is vertellen ‘wat te doen’, het werk overnemen, het willen oplossen of in de controle te schieten. In Coaching Essentials hier op een andere manier mee om te gaan. In 3 dagen leer je een krachtige basis aan o.a. coachingstools, -technieken, -modellen, -theorieën en praktische vaardigheden om als leidinggevende, coach en mens direct mee aan de slag te gaan.

De context waarin de training plaatsvindt is transformationele coaching. Dit betekent dat de coaching gericht is op duurzame verandering van het gedrag in plaats van het ‘enkel’ aanleren van skills of focussen op ‘het probleem’.

Coaching Essentials in het kort

Coaching Essentials is de startersmodule van de Co-Creatie Coachingsopleiding. In deze module leg je de basis van jouw persoonlijke ontwikkeling als coach. Je gaat ontdekken waar jouw talenten liggen en wat jouw persoonlijke coachingstijl is. Ieder mens is namelijk uniek, dus ook jouw stijl van coachen.

Tijdens deze module leer je krachtige coachingsmethoden toe te passen. Door praktische oefeningen en bewustwording rondom o.a. universeel luisteren, vragen en feedback vergroot je jouw vaardigheden op een ongekende manier. Tijdens deze 3 dagen ga je en wordt je gecoacht door je mede-deelnemers, oftewel je brengt meteen de theorie in praktijk.

Als je Coaching Essentials met succes hebt afgerond mag je doorstromen naar de coachingsopleiding en kun je daarna met het portfoliotraject examen doen voor certificering van de International Coaching Federation (ICF). De context van beide programma’s is zowel gericht op werk (coachend leiderschap) als op persoonlijke levensvraagstukken (life coaching).

Plan een afspraak

Transformationeel coachen als leidinggevende

In Coaching Essentials leer je vanuit verschillende perspectieven te kijken naar de gesprekken die je voert en de impact die jouw ‘manier van zijn’ (gedrag) heeft op de ander. Je leert om te gaan met het spanningsveld waarin je enerzijds de leidinggevende bent en anderzijds de coach.

Coachende vaardigheden worden steeds belangrijker, zowel als leidinggevende als in ons dagelijks leven. Zelfsturende teams, plattere organisaties en het tempo waarin de omgeving om ons heen zich ontwikkelt, spelen hier allemaal een rol. De hedendaagse manager kan het leer- en prestatievermogen van medewerkers verbeteren door niet vanuit opdrachten en instructies leiding te geven, maar door in tweegesprekken de talenten en wensen van de ander om te zetten in ambities én resultaten!

Het resultaat: een prettigere werksfeer, betere prestaties en minder werkdruk bij zowel de leidinggevende als de medewerker.

En dat is de essentie van Coaching Essentials: dynamische interactie op basis van gelijkwaardigheid waardoor er voor iedereen een win-win wordt gecreëerd.

Resultaat van jouw deelname aan deze training

  • Je weet hoe je een coachingstraject opzet en coachingsgesprekken voert

  • Je ontwikkelt je luistervaardigheden en alles over krachtige vragen

  • Effectiever en gemakkelijker samenwerken

  • Vergroten van empatisch vermogen

  • Open, integere en resultaatgerichte feedback geven

  • Het geleerde is direct toepasbaar in de praktijk

  • Mogelijkheid doorstromen coachingsopleiding Co-Creatie en certificering

Tijdsbesteding

Coaching Essentials is een driedaags trainingsprogramma van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens deze dagen ga je veel coachen, waarbij je supervisie ontvangt van onze trainers en coaches. 

Criteria voor deelname: HBO of MBO+ werk/denkniveau.

Voor wie is Coaching Essentials?

Leidinggevenden, medewerkers in zelfsturende teams, startende coaches, projectmanagers & scrummasters.

ERVARINGEN

“In een jaar waarin ik als young professional een aantal trainingen gevolgd heb is Coaching Essentials de training met de meeste impact geweest. De theorie in de training over vaardigheden en technieken, worden meteen in de praktijk toegepast. De eerste dag voerden we al een coachingsgesprek in een oefensessie. Wat de training mij het meest heeft gebracht is de reflectie op mijn vaardigheden en het effect daarvan op anderen, zowel in mijn werk als privéleven. Naast al het leren was humor ook duidelijk aanwezig en dat maakte het extra leuk. Ik beveel Coaching Essentials iedereen aan!”

– Wouter van Dijk-

BI Software developer, Rabobank

ERVARINGEN

“Coaching Essentials was voor mij een waardevolle training zowel vanuit een coachingsperspectief als vanuit een persoonlijk ontwikkelingsperspectief. Er werd veel tijd besteed aan het daadwerkelijk coachen, gecoacht worden, observeren en feedback geven op coachingssessies. De geleerde tools en technieken kunnen niet alleen worden toegepast in formele coaching, maar ook in dagelijkse interacties binnen en buiten het werk. Het is ook een geweldige kans voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Ik raad deze training ten zeerste aan.”

– Jackie van der Meer –

Cairncross, Senior Business Analyst, Rabobank

Kosten en extra info

Jouw trainer tijdens Coaching Essentials is Maaike Rijk. Daarnaast word je gedurende de drie dagen ondersteund door een supervisie coach.

De training vindt plaats bij De Beukenhof te Biezenmortel.

Kosten: € 1.295,- 

Inclusief lunch, koffie/thee en lesmateriaal. Prijs is exclusief BTW voor bedrijven.

Aan het eind van de opleiding en wanneer je aan alle coaching en supervisie uren hebt voldaan, ontvang je een certificaat.

Cursusdata en inschrijven

Coaching Essentials vindt 4 maal per jaar plaats en duurt 3 dagen.

EERSTVOLGENDE TRAINING: Woensdag 15 t/m 17 Juni 2022

Overige data 2022

  • Woensdag 2 t/m 4 November 2022
Direct inschrijven