Coaching Essentials

Dè basis voor coaching en coachend leiderschap

In deze 3-daagse Coaching Essentials training start jij jouw ontwikkeling als coach. Een leerzame en vooral inspirerende ontdekkingstocht! De training ontwikkelden we voor de hedendaagse manager, de (startende) coach en voor iedereen die zijn of haar persoonlijke en professionele effectiviteit wil vergroten.

Coaching Essentials is door ICF, de International Coaching Federation, erkend als een Approved Coach Specific Training Hours (ACSTH) programma.

Intention centrum voor leiderschap en coaching

Werk samen aan buitengewone resultaten

Iedereen is een leider, namelijk die van ons eigen leven. Hoe creëer je meer effectiviteit en resultaten in jouw leven en werk én in dat van anderen? In Coaching Essentials leer je o.a. coachingstools, -technieken, -modellen, -theorieën en praktische vaardigheden. Hier kun je als leidinggevende, coach en mens direct mee aan de slag in de praktijk.

De context waarin de training plaatsvindt is transformationele coaching. Dit betekent dat de coaching gericht is op duurzame verandering van het gedrag in plaats van het ‘enkel’ aanleren van skills.

Coaching Essentials in het kort

Coaching Essentials is de startersmodule van de Co-Creatie Coachingsopleiding. In deze module leg je de basis van jouw persoonlijke ontwikkeling als coach. Je gaat ontdekken waar jouw talenten liggen en wat jouw persoonlijke coachingstijl is. Ieder mens is namelijk uniek, dus ook jouw stijl van coachen.

Tijdens deze module leer je krachtige coachingsmethoden toe te passen. Door praktische oefeningen en bewustwording rondom o.a. universeel luisteren, vragen en feedback vergroot je jouw vaardigheden op een ongekende manier.

Als je Coaching Essentials met succes hebt afgerond mag je doorstromen naar de coachingsopleiding en kun je daarna met het portfoliotraject examen doen voor certificering van de International Coaching Federation (ICF). De context van beide programma’s is zowel gericht op werk (coachend leiderschap) als op persoonlijke levensvraagstukken (life coaching).

Plan een afspraak
Intention centrum voor leiderschap en coaching
Intention centrum voor leiderschap en coaching

Breng mensen en teams in beweging

In Coaching Essentials leer je vanuit verschillende perspectieven te kijken naar de gesprekken die je voert en de impact die jouw ‘manier van zijn’ (gedrag) heeft op de ander. Je leert om te gaan met het spanningsveld waarin je enerzijds de leidinggevende bent en anderzijds de coach.

Coachende vaardigheden worden steeds belangrijker, zowel als leidinggevende als in ons dagelijks leven. Zelfsturende teams, plattere organisaties en het tempo waarin de omgeving om ons heen zich ontwikkelt, spelen hier allemaal een rol. De hedendaagse manager kan het leer- en prestatievermogen van medewerkers verbeteren door niet vanuit opdrachten en instructies leiding te geven, maar door in tweegesprekken de talenten en wensen van de ander om te zetten in ambities én resultaten!

Het resultaat: een prettigere werksfeer, betere prestaties en minder werkdruk bij zowel de leidinggevende als de medewerker.

En dat is de essentie van Coaching Essentials: dynamische interactie op basis van gelijkwaardigheid waardoor er voor iedereen een win-win wordt gecreëerd.

Resultaat van jouw deelname aan deze training

  • Je weet hoe je een coachingstraject opzet en coachingsgesprekken voert

  • Je ontwikkelt je luistervaardigheden en alles over krachtige vragen

  • Effectiever en gemakkelijker samenwerken

  • Vergroten van empatisch vermogen

  • Open, integere en resultaatgerichte feedback geven

  • Het geleerde is direct toepasbaar in de praktijk

  • Mogelijkheid doorstromen coachingsopleiding Co-Creatie en certificering

Tijdsbesteding

Coaching Essentials is een driedaags trainingsprogramma van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens deze dagen ga je veel coachen, waarbij je supervisie ontvangt van onze trainers en coaches. 

Criteria voor deelname: HBO of MBO+ werk/denkniveau.

Voor wie is Coaching Essentials?

Leidingsgevenden, zelfsturende teams, startende coaches en iedereen die zijn persoonlijke of professionele effectiviteit wil vergrootten.

ERVARINGEN

“In een jaar waarin ik als young professional een aantal trainingen gevolgd heb is Coaching Essentials de training met de meeste impact geweest. De theorie in de training over vaardigheden en technieken, worden meteen in de praktijk toegepast. De eerste dag voerden we al een coachingsgesprek in een oefensessie. Wat de training mij het meest heeft gebracht is de reflectie op mijn vaardigheden en het effect daarvan op anderen, zowel in mijn werk als privéleven. Naast al het leren was humor ook duidelijk aanwezig en dat maakte het extra leuk. Ik beveel Coaching Essentials iedereen aan!”

– Wouter van Dijk-

BI Software developer, Rabobank

ERVARINGEN

“Coaching Essentials was voor mij een waardevolle training zowel vanuit een coachingsperspectief als vanuit een persoonlijk ontwikkelingsperspectief. Er werd veel tijd besteed aan het daadwerkelijk coachen, gecoacht worden, observeren en feedback geven op coachingssessies. De geleerde tools en technieken kunnen niet alleen worden toegepast in formele coaching, maar ook in dagelijkse interacties binnen en buiten het werk. Het is ook een geweldige kans voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Ik raad deze training ten zeerste aan.”

– Jackie van der Meer –

Cairncross, Senior Business Analyst, Rabobank

Kosten en extra info

Jouw trainer tijdens Coaching Essentials is Marc Vos. Daarnaast word je gedurende de drie dagen ondersteund door een supervisie coach.

De training vindt plaats De Uitdaging, Dorpstraat 40 in Ulvenhout

Kosten: €995,- 

Inclusief lunch, koffie/thee en lesmateriaal. Prijs is exclusief BTW voor bedrijven.

Aan het eind van de opleiding en wanneer je aan alle coaching en supervisie uren hebt voldaan, ontvang je een certificaat.

Cursusdata en inschrijven

Woensdag 21 t/m vrijdag 23 oktober 2020

Direct inschrijven