Coachingsopleiding Co-Creatie

Dé coachingopleiding voor (aankomend) professioneel coaches en leidinggevenden

***** TOP 5 ICF ACTP/LEVEL 2 GEACREDITEERDE COACH OPLEIDING IN NEDERLAND *****

Zelfverzekerd en professioneel coachen, zodat je het beste uit mensen naar boven haalt.

Voel je zelfverzekerd in wat je doet. Verbeter je leiderschapskwaliteiten door coachende vaardigheden te integreren. Ondersteun en inspireer je coachees of team om dingen te doen waarover ze voorheen enkel konden dromen. Begin je reis tot ​​professioneel transformationeel coach en behaal buitengewone resultaten met deze levens veranderende ervaring.

 

“Veel persoonlijke aandacht, inspirerend en professionele begeleiding”

“Een eye-opener voor iedereen die op een gedegen en onderbouwde manier wil coachen”

Coachingsopleiding Co-Creatie in het kort

Co-Creatie (CC) is een éénjarige, uitdagende en door de ICF geaccrediteerde coach opleiding en ontworpen rondom het model van de ICF Core Competencies. De opleiding is HBO werk- en denkniveau. Dit is tevens het aanvangsniveau.

Deze coachingsopleiding is onder andere bedoeld voor (aankomend) coaches, leidinggevenden en projectmanagers die zich willen ontwikkelen op het gebied van professioneel transformationeel coachen en teamcoaching. 

Tijdens de opleiding werk je aan alle kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen conform de coachingcompetenties en – ethiek van de International Coaching Federation (ICF). Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het mentor coaching programma om als coach internationaal te certificeren.

Verschillende methodieken en benaderingswijzen
Na uitleg verken je het model en je gaat er direct mee aan de slag! Gedurende de coach opleiding leer je o.a. vanuit dit model verschillende methodieken en benaderingswijzen van coaching in te zetten. Het coachingsmodel is gebaseerd op de filosofie dat elk mens van nature heel, compleet en creatief is en alles in huis heeft om het leven te leiden dat men vanuit het diepste verlangen wil. Een mens is dus in staat om keuzes te maken en bewust in het leven te staan, zodat er leiderschap over het leven ontstaat. Deze filosofie hanteren we voor zowel individuele coaching als voor teamcoaching.

Level 2 coachingsopleiding

Internationaal erkend
Co-Creatie is als één van de weinige opleiders in Nederland door ‘s werelds grootste coachingsorganisatie, de International Coaching Federation (ICF),  geaccrediteerd als een ACTP/Level 2-opleiding. Lees meer over onze certificering en kwaliteit…

Meer weten over Co-Creatie?

Ontwikkel jezelf als coach én mens

Wij geloven dat een coachingsopleiding begint met het begrijpen en het bewust zijn van jezelf. Coaching vraagt moed en kwetsbaarheid, zowel van jou als van een coachee of team. Tijdens deze coachingsopleiding ga je daarom zowel coachen als dat je gecoacht wordt. Je leert meer over een coachingsmindset en ontwikkelt daarin jouw eigen manier van ‘zijn’ en ‘doen’. Dit helpt je om straks anderen op een effectievere en oprechte manier te coachen.

Leiderschap- en communicatiestijl
Het vak van coaching gaat verder dan 1-op-1 coaching. Coaching zoals je dat leert in deze coachingsopleiding is tegelijkertijd een leiderschap- en communicatiestijl.  Na de opleiding heb je ook als leidinggevende, manager of projectleider jezelf deze stijl eigen gemaakt en ben je effectiever geworden in het begeleiden van individuen, teams en projecten.

De meeste van onze studenten ervaren een sterke persoonlijke groei tijdens de opleiding. Vervolgens leren ze hoe die persoonlijke verandering (transformatie) te gebruiken om anderen te ondersteunen. Deze beproefde methode helpt je bij de ontwikkeling en het bereiken van een hoog niveau aan competenties die bijdragen om een succesvolle coach, leidinggevende, manager of projectleider te zijn.

Highlights coach opleiding Co-Creatie

 • Kleine groepen (max. 10 personen) & persoonlijke aandacht

 • Ervaringsgericht leren

 • Vanaf dag 1 met coachees aan de slag

 • Internationaal geaccrediteerde opleiding & opleiders

 • Gecertificeerde supervisie coaches

 • Bijna 20 jaar ervaring in coachen en trainen

 • Doorstroom mogelijkheid tot Internationaal certificeren

By looking through the eyes of co-creation – seeing that we are co-creating this universe, co-creating our relationships, and co-creating our experiences – we can find the unseen patterns that exist inside of us. And with this clear-eyed wisdom, we are able to cut the line, drop the anchor, and set ourselves free.

– Debby Ford – 

Opbouw van de coaching opleiding

De coaching opleiding Co-Creatie is opgebouwd rondom 3 pijlers en vanuit de filosofie van Transformationeel coachen.

Wat kun je na de Co-Creatie opleiding? 

 • Je weet hoe je een veilige, professionele coachingsrelatie creëert

 • Je kan anderen ondersteunen in het bouwen aan, onderhouden van en vertrouwen in relaties met zichzelf en met anderen

 • Je beschikt over vaardigheden om te komen tot andere perspectieven en het inspireren van commitment.

 • Jouw leiderschap – en communicatiestijl is vele malen effectiever geworden. Je weet mensen en teams in beweging te brengen.

 • Je weet hoe je coachees kan ondersteunen om zich bewust te zijn van wat deze werkelijk wil, de intenties en te maken keuzes.
 • Tijdens de opleiding ontwikkel je jouw ‘actief luisteren’.
 • Je leert krachtige vragen te stellen die ondersteunen bij het gericht bepalen van acties die de beoogde resultaten opleveren.
 • En last but certainly not least, als leidinggevende weet je als geen ander individuele medewerkers, jouw team en projecten succesvol te begeleiden.

Plus, je voldoet aan de benodigde opleidingsuren voor een ICF-certificering!

Als je als student kiest voor certificering dan leg je een schriftelijk en een mondeling examen af. Voor beide examens geldt een eenmalige herkansing indien van toepassing.

Co-Creatie is een Accredited Coach Training Program (ACTP/LEVEL 2 – 150 uur ).

Aanvullende training persoonlijk leiderschap
Aanvullend op het programma bieden we deelnemers de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan onze leiderschapstraining Leiderschap vanuit het Hart. Je bepaald zelf wanneer je deze 3-daagse volgt gedurende je opleiding. Wil je certificeren? Dan is deelname aan Leiderschap vanuit het Hart verplicht.

ERVARINGEN

“Co-Creatie heeft mijn communicatiestijl en luisteren enorm verrijkt, zowel in mijn werk als privé. De focus van de opleiding is niet alleen op coachingsvaardigheden, zeker ook op de persoonlijke leiderschapsontwikkeling van de deelnemer zelf. Dat maakt de opleiding in mijn beleving bijzonder. Door deel te nemen aan de opleiding is mijn zelfvertrouwen gegroeid en daarnaast heb ik bij mijn werkgever een mooie bijdrage geleverd in het creëren van een coachingscultuur.”

– Bert Hendriks –

Consumer Care Specialist, Coloplast.

ERVARINGEN

“Coachen is net zoiets als gitaar spelen. Om mooie muziek te maken moet de gitaar goed gestemd zijn en de speler moet de juiste techniek bezitten. Zo is het ook met coachen. Een effectieve coach is goed “gestemd” en is technisch goed onderlegd. Dit is precies het effect wat de coachingsopleiding Co-Creatie op mij had. Het blijft dus niet bij het voeren van een goed coachingsgesprek, de deelnemer ontwikkelt zich daarnaast vooral ook op het gebied van persoonlijk leiderschap. Co-Creatie, een opleiding die ik iedereen van harte aanbeveel!”

– Mark de Vries –

Trainer/coach Leadership Development, Lidl Nederland

0
Sinds
0
Aantal gegeven Co-Creaties

Kosten en extra info

Intention coaching opleidingslocatie

Jouw trainers tijdens de opleiding zijn Johan van Bavel (MCC), Marc Vos (PCC) en Maaike Rijk (PCC).  Daarnaast word je gedurende de opleiding ondersteund door verschillende supervisiecoaches en (waar van toepassing) workshop leiders.

De thuisbasis van Co-Creatie is Landgoed De Hoevens in Alphen (Noord-Brabant). We verblijven in een Vlaamse Schuur die zijn charme behouden heeft en tegelijkertijd voldoet aan het comfort van vandaag de dag. Tijdens ons verblijf wordt alleen de opleiding Co-Creatie gegeven. Samen met de landelijke natuur is hierdoor een rustige en intieme sfeer gegarandeerd.

De accommodatie beschikt over een volledig ingerichte, moderne keuken waar de deelnemers gezamenlijk ontbijt, lunch en diner kunnen bereiden. Overnachten vindt ook op deze locatie plaats. (een eigen kamer met badkamer of gedeeld met maximaal 1 andere deelnemer).

Investering: €7.500,- 

De prijs is inclusief overnachtingen, 30 uur supervisie coaching en opleidingsmaterialen.

Aan het eind van de opleiding en wanneer je aan alle coaching en supervisie uren hebt voldaan, ontvang je een ‘diploma of completion’ Met dit ‘diploma’ mag je een mentor coaching traject starten tot gecertificeerd coach door de International Coach Federation. Kosten van deze mentor coaching zijn € 2.250,- 

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW als de factuur op bedrijfsnaam komt te staan; inclusief BTW als de factuur particulier voldaan wordt.

Vrijstellingsbeleid: indien je als student elders een ICF-geaccrediteerde opleiding hebt gevolgd dan kom je in aanmerking voor eventuele vrijstelling. Dit is maatwerk en vindt altijd plaats in overleg met de opleider.

Cursusdata en inschrijven

2022 = VOL

START: 11/12 mei 2023

OVERIGE LESDAGEN:  29/30 juni 2023 | 7/8 september 2023 | 20/21/22 december 2023 | 8/9 februari 2024 |21/22 maart 2024